Lider du af migræne og er du træt af smerter og sygedage? Så overvej en Daith piercing

Du er måske en af de over 600.000 danskere, som lider af jævnlige migræneanfald, og må tage sygedage i sengen og ikke kan passe dit arbejde og dine andre pligter, på grund af de voldsomme anfald af hovedpine, som kan vare flere dage. Det eneste der hjælper i sådan en situation er, at lægge sig i sengen med nedrullede gardiner og et glas smertestillende piller indenfor rækkevidde. Kender du til det? Så kan du med fordel vælge, at få indsat en Daith piercing – også kaldet en migræne piercing. Det er ikke bevist videnskabeligt, at en Daith piercing hjælper mod migræne og den ufatteligt smertefulde hovedpine, som følger med. Men flere har haft glæde af at få lavet en Daith piercing, og siger, at den har taget alle anfaldene eller i det mindste har hjulpet på graden af smerter i forbindelse med et migræneanfald. Så forestil dig, at du aldrig nogensinde mere skal tage sygedage og ligge i sengen med ufattelig hovedpine, kvalme og opkastninger – fordi du har fået indsat en piercing i dit øre. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det såmænd ikke. Læs mere her og hør om hvordan det foregår at få lavet en Daith piercing, hvordan du passer og plejer den og hvad du skal være klar over i forbindelse med at få lavet denne type piercing. 

En Daith piercing er en piercing i øret, som afhjælper migræne

Når du skal have lavet en Daith piercing (migræne piercing), så indsættes der en piercing på et bestemt punkt i brusken i øret, som afhjælper og lindrer den smerte og hovedpine, som der følger med et migræneanfald. Det er oftest en akupunktør eller en professionel piercer, som udfører piercingen, for de ved præcis, hvor den skal placeres, for at få den ønskede virkning. Det er ikke alle, som får lavet en Daith piercing, som efterfølgende oplever en forbedring af smerterne eller ligefrem oplever, at deres migræneanfald forsvinder helt. Men der er mange beviser på, at det har hjulpet mange at få lavet denne type piercing i øret. Der er desværre også nogle eksempler på, at der er en forværring af migræneanfaldene, efter at man har fået lavet en Daith piercing. Så det må være op til den enkelte at vurdere, om piercingen har den ønskede effekt. 

Hvor længe kan du forvente, at have glæde af en Daith piercing?

De personer, som har fået lavet en Daith piercing oplever, at der er forskel på, hvor længe effekten af den holder. Der er nogle, som udtaler, deres migræne piercing holdt i ca. et år og så var de tilbage til den samme hyppighed af anfaldene, og smerterne var atter lige så slemme. Men de fleste oplever helt klart en forbedring, og at de får mindre smertefulde migræneanfald efter at de har fået indsat deres Daith piercing. Som sagt er der ingen garanti, da det er meget individuelt, hvad der opleves af forbedringer, men lider du af meget voldsomme og hyppige angreb af migræne, så er det uden tvivl værd at overveje at få lavet en migræne piercing.

 

Sådan laves en Daith migræne piercing

Du har måske prøvet at få lavet huller i ørerne og det oplevede du sikkert som forholdsvis smertefrit. Du skal ikke forvente, at det at få lavet en migrænepiercing, er lige så smertefrit – faktisk fortæller de fleste, der har fået lavet en Daith piercing, at det er en ret smertefuld procedure. Grunden er, at piercingen skal laves med en krum nål, som skal gennemhulle den brusk der sidder i øret, og det er et ret hårdt område, som det kan være svært at pierce. Du skal derfor være forberedt på, at det kan være fyldt med smerter, at få lavet en migrænepiercing. Du skal altid vælge at få en professionel til at lave din migrænepiercing. Det skal være en person, som er uddannet i at placere piercingen korrekt. Det er meget vigtigt, at den placeres korrekt, for ellers udebliver virkningen, og indgrebet er spildt. Selv om det er en smertefuld oplevelse, kan det være det værd, da du måske slipper for migræneanfald i fremtiden eller at dine migrænesmerter bliver væsentligt mindre. Så synes du at det vejer højere end tanken om det smertefulde indgreb, så skal du kaste dig ud i at få lavet sådan en piercing. 

Din migræne piercing skal plejes korrekt for at undgå infektion og betændelse

Det er meget vigtigt, at du renser og plejer din Daith piercing hver eneste dag, for at forhindre, at der går betændelse i såret. Fordi din migrænepiercing er placeret i brusken, er der større risiko for, at der går betændelse i, og derfor er det om end endnu vigtigere end med andre piercinger, at du sørger for, at holde såret rent i helingsprocessen. Sørger du for at rense og pleje den som du får anbefalet af den professionelle akupunktør eller piercer, vil du opleve, at der ikke tilstøder nogen for form komplikationer i forbindelse med din piercing. Inden du får lavet den rigtige Daith piercing, bør du gå til akupunktøren og få sat en nål i på det sted, hvor din migræne piercing skal sidde for at undersøge, om du opnår en effekt ved det. For gør du det, så vil du sikkert også kunne få noget ud af at få lavet en Daith piercing. Der er i hvert tilfælde ingen skade sket ved at få sat nålen i, da de nåle der bruges, er meget små, og så kan du på den måde tjekke, om det er besværet og ubehaget værd, at få lavet en migræne piercing. Så lider du af voldsomme migræne anfald og smerter i forbindelse med anfaldene i form af stærk hovedpine og kvalme, så skal du uden tvivl overveje at få lavet en Daith piercing.

Har du nogensinde fået lavet en form for piercing? Hvis ikke kan det være det skal være nu

Du har måske gået og overvejet at få lavet en piercing, men har enten ikke turdet eller har været i tvivl om, hvilken slags piercing det skal være. Der findes mange forskellige slags piercinger, og du skal vælge en, som passer til dig og din stil og livsstil. Er du den mere konservative type, så skal du nok ikke vælge en piercing i øjenbrynet eller næsen. Så er en navlepiercing, som er en mere privat piercing, eller huller i ørerne måske mere dig. Hvis du er lidt mere flippet, så kan du få en tungepiercing eller en næsepiercing (en såkaldt septum piercing). Du kan også vælge en mere erotisk version af en piercing, og få en nipple piercing (en piercing i brystvorten). Du kan altid fortryde og tage piercingen ud, og så vil hullet vokse sammen efter noget tid. Du kan også vælge at gøre piercingen større, ved løbende at skifte piercing smykket ud med større smykker, som så gradvist udvider det piercede hul. Det kan for eksempel gøres med huller i ørerne. Hvis du løbende skifter smykket ud til et større, så vil du til sidst få nogle meget store huller i ørerne. Denne form for huller i ørerne er dog ikke så lette at fortryde, for huden vil begynde at hænge, og der skal en operation, der gør huden kortere til, for at få dit normale øre igen. Så får du denne form for huller i ørerne, skal du være klar over, at det ikke lige er noget man kan fortryde – heller ikke når du bliver ældre og øreflipperne hænger. I det hele taget er piercinger noget man skal overveje grundigt inden man får dem lavet. Fuldstændig på niveau med tatoveringer, som også er noget man skal overveje nøje inden man får dem lavet. En tattoo eller en piercing er noget meget personligt, og tit noget der siger en hel masse om dig og måske ligger der en historie bag dit valg af piercing eller tatovering. Det kan være et minde om noget eller et statement om en livsstil eller et motto, som du gerne vil vise ved hjælp af en kropsudsmykning. Så find den stil indenfor piercing eller tatovering, som passer helt perfekt til dig og det du gerne vil udtrykke. Det ender med at blive en del af dig og din krop og et evigt minde, om et eller andet betydningsfuldt. Det kommer du ikke til at fortryde.