Du har besluttet dig for at få lavet en piercing – men ved du om det skal være en tragus piercing?

Ved du hvad en tragus piercing er og hvordan den bliver lavet? Hvis ikke, så kan du med fordel læse al den praktiske og brugbare information, som du finder her på siden. Her er alt det du behøver at vide, inden du beslutter dig for, om din næste piercing skal være en tragus piercing eller en helt anden piercing. En tragus piercing placeres i kanten af din øreflip og mere præcis hvor, er helt op til dig. Det kan være en tilføjelse til dine almindelige huller i ørerne, og der er et hav af muligheder inden for smykker til en tragus piercing. 

Gør det ondt at få lavet en tragus piercing?

Du tænker måske på, at det kan gøre meget ondt at få lavet en tragus piercing, som jo laves i øreflippens brusk, og derfor er et hårdere område end øreflippen, hvor du allerede har fået lavet huller i ørerne uden de helt store smerter. Det er rigtigt, at mange føler en større smerte ved at få lavet en tragus piercing, end ved at få lavet huller i ørerne. Men så er det heller ikke værre. Det går hurtigt, hvis du får lavet det hos en professionel piercer. Og det er hurtigt overstået og bagefter er der absolut ingen smerte.

Hvordan passer og plejer jeg min tragus piercing?

Når du har fået lavet din tragus piercing, er det som med alle andre piercinger utroligt vigtigt, at du sørger for, at passe og pleje den som du får besked på af pierceren. Det nytter ikke noget at sjuske med hygiejnen, for der kan opstå infektion og det kan give betændelse og i sidste ende ardannelse i brusklagene. Det tager længere tid for en tragus piercing (helix piercing) at hele, da det er flere forskellige lag der er gennemhullet, og derfor er pleje og pasning af denne type piercing næsten endnu mere vigtigt end med andre piercinger. Så gør dig selv den tjeneste, at sørge for at rense hullet hver morgen og hver aften og lad være med at pille med dine fingre i piercingen – det er den værste kilde til bakterieinfektion. Så hold snitterne væk og lad hullet få den tid det har behov for, for at hele 100 %. 

Hvornår kan jeg indsætte et nyt smykke i min helix piercing?

Når hullet efter piercingen er fuldstændig helet, kan du vælge at indsætte et nyt smykke. Der er mange muligheder når det gælder smykker til en tragus piercing: Du kan for eksempel vælge mellem en lige eller en buet stav, en ring eller en såkaldt labret. En labret er det mest enkelt piercingsmykke, som består af en lige stav og en flad plade i den ene ende, og en lille kugle i den anden ende. Det er vigtigt at vente med at udskifte dit piercing smykke, indtil din piercing er helt helet for at undgå, er der går infektion i piercingen. 

Hvilke andre muligheder er der indenfor piercinger?

Der er mange muligheder når det gælder kropspiercinger. Du kan vælge en af de mere almindelige piercinger, som for eksempel huller i ørerne eller førnævnte helix piercing (tragus piercing). Hvis ikke du ønsker en piercing i øret, kan du vælge at få en tunge piercing eller en navlepiercing, som begge er nogle mere personlige piercinger. Er du til en mere erotisk piercing, kan du vælge enten at få en bryst piercing (nipple piercing) eller en Christina piercing. Sidstnævnte er nok knap så udbredt og kendt. Det er en piercing i venusbjerget og er efter sigende opkaldt efter den første person, som fik lavet denne type af intim piercing. 

Hvor skal du få lavet din piercing?

For alle piercinger gælder det, at hygiejnen skal være i top, både under udførelsen og før og efter helingsprocessen. Du kan være helt sikker på, at hygiejnen tages alvorligt hos en professionel piercer. Her bliver alle de redskaber og nåle, der bruges til at lave piercingen med, desinficeret og der skiftes nål ved hver ny kunde. Det er nemmere at rengøre nåle end en piercing pistol, som anvendes hos guldsmeden, som du også kan få lavet piercinger hos. Så hvis du vil være helt sikker på, at alle regler omkring hygiejne i forbindelse med piercinger bliver overholdt, så vil vi anbefale, at du går til en professionel piercer for at få lavet din nye kropsudsmykning. Det vil da være ærgerligt, hvis den glæde over at være blevet beriget med en flot piercing, overskygges af uger med betændelse, rødme og ømhed omkring piercingen.

En piercing kan også være smertestillende i forbindelse med migræneanfald

Lider du af hyppige og voldsomme anfald af migræne, kan du med fordel vælge at få lavet en Daith piercing, som har samme effekt som akupunktørens nåle. Den indsættes på et bestemt punkt i øret, som ved tryk virker smertestillende overfor migrænesmerter og kan i nogle tilfælde fjerne din migræne helt. Det kan også være, at du vil opleve en lavere grad af smerte, eller at du kun får enkelte og milde anfald af migræne. Du vil slippe for nær så mange sygedage med en Daith piercing og du behøver måske ikke længere at bruge dage i sengen for nedrullede gardiner, fordi hovedpine og kvalme gør det umuligt for dig, at fungere normalt i hverdagen. Oplever du noget af dette, skal du overveje at få en Daith piercing.