Skal du have din første tatovering? Så er en tribal tattoo et godt valg

Er du på udkig efter den perfekte tribal tattoo? Tribal tattoos kan være en god start på dit eventyr indenfor tatoveringer. En tribal tattoo er simpel, og ofte lavet i én sort farve og i et simpelt design uden alt for mange detaljer, hvilket også gør den til en billigere tatoveringer end så mange andre designs. Derudover findes der rigtig mange dygtige tatovører, som er eksperter indenfor denne type tatovering, da det er indenfor denne type tatoveringskunst, at mange starter deres karriere. Vælger du derimod en tribal tattoo, som ligger tæt op af de oprindelige stammetatoveringer, så er detaljeniveauet større og mere kompliceret, og dermed bliver tatoveringen også væsentligt dyrere. 

Hvor stammer tribal tattoo fra? 

Som navnet antyder, stammer tribal tattoos fra forskellige stammer rundt omkring I verden. Stammerne bruger tatoveringerne til at udtrykke social status, tro og ceremonier. Og især ceremonier udtrykkes ved hjælp af tatoveringer. De forskellige tatoveringer, som et stammemedlem har, viser hvilke ritualer, det enkelte medlem har gennemgået, som for eksempel en manddomsprøve eller et ritual i forbindelse med krig. 

Hvilke forskellige slags tribal tattoos findes der?

Der findes forskellige slags stammetatoveringer, alt efter hvor de oprindeligt stammer fra. En af de mest populære af slagsen er fra Hawaii og Borneo. Uanset hvilken stil du vælger, så er der to ting, som altid gælder for denne type tatovering: De er altid sorte og har en masse liner. Du kan nogle gange opleve, at tatovøren tegner grå skygger i tatoveringen, for at få den til at få mere dybde. Og andre tatovører vælger, at inkorporere en smule farve, for det meste rød, eftersom den farve går godt sammen med sort. Du kan også vælge at tilføje et dyr, en blomst, en maske eller andre symbolske motiver til din tribal tattoo. 

Forskellen på en traditionel og en moderne tribal tattoo?

En moderne tribal tatovering er en smule anderledes end en traditionel en af slagsen. De fleste vil hellere have en mindre og mere simple tatovering end en meget farvestrålende og spraglet. Derfor vælger mange en tribal tattoo, som blot består og nogle ord eller bogstaver, som så omdannes til en tribal tatovering af tatovøren. Mange er ligeglade med betydningen af deres tatovering, og ønsker blot noget som ser flot ud på overarmen eller et andet sted på kroppen. En stammetatovering udtrykker mandighed og råstyrke og viser noget maskulint. Og da en stammetatovering oftest laves i helt sort, så holder den sig også flot længere sammenlignet med de mere farverige tatoveringer. Selv med mange år på bagen, vil den se flot ud og uden ændringer, også selvom du har taget en del kilo på siden du fik den lavet. Ønsker du beviser på dette, kan du bare google og finde billeder af ældre personer med en tribal tattoo. Du vil blive overrasket over, hvor godt en tribal tatovering holder sig. På den måde undgår du at skulle have en tattoo touch up, som betyder, at din tatovering friskes op med en ny tatovering. 

Husk aldrig at gå på kompromis med hygiejnen hos din tatovør

Du skal altid undersøge, om tatovøren som du har valgt, lever op til de krav der stilles i forbindelse med tatovering. Bruger tatovøren altid nye nåle ved nye kunder og steriliseres andet udstyr efter hver kunde? Gør han ikke det, så bør du vælge en anden tattoo salon. Infektion i en tatovering kan føre til ardannelse og betændelsestilstand i kroppen, som kan være farlig og kan give varige men på din krop. Så gå ikke på kompromis med hygiejnen når det gælder tatoveringer. Forlang at se et bevis på, at personalet hos tatovøren har taget kursus i hygiejne og kender de gældende hygiejneregler i forbindelse med at skulle lave tatoveringer. Det kan have alvorlige konsekvenser for dig og din sundhed, hvis der går infektion i huden efter en tatovering. Så sikr dig selv og din krop og få styr på hygiejnen inden du lægger dig til rette på briksen hos tatoverøn. 

Fortryder du at du fik din ex-kærestes navn tatoveret på skulderen? Få en tattoo cover up

Vi har sikkert alle sammen gjort dumme ting i vores ungdom, og måske er du en af dem, som har fået lavet en tatovering på en ferie i Sunny Beach eller på den vildeste bytur i København. Du har for længst fortrudt det valg du tog den dag for mange år siden og ønsker mest af alt, at den grimme tatovering vil forsvinde fra din krop. Så skal du overveje, at få lavet en tattoo cover up. En tattoo cover up betyder, at tatovøren laver en ny og flot tatovering oveni den grimme og gamle tatovering. Der er selvfølgelig grænser for, hvad der kan dækkes med hvilken tatovering, men der er mange muligheder for at få lavet præcis det du ønsker. Tag en snak med din tatovør, og hør ham, hvad han ser af muligheder. Du kan også vælge det lidt mere omstændige og dyre alternativ, og få fjernet din tatovering med laserbehandlinger. Det kræver også mange besøg hos den klinik, som laver laserbehandling, men resultatet er som regel også rigtig godt, og så er du godt nok nogle tusinde kroner fattigere, men sikkert også meget mere lykkelig, da du langt om længe er sluppet af med et levn fra fortiden. Og det er helt sikkert det hele værd. Både tiden, smerterne og kronerne.