Har du længe overvejet at få lavet endnu en tatovering? Så læs videre

Du har måske længe gået og tænkt på at få din første tatovering eller endnu en til den efterhånden store samling af kunstværker på din krop. Så skal du have fundet den helt rigtige tatovør, som kan give dig det perfekte resultat. Før du finder den rette tattoo salon, er der mange overvejelser, der skal gøre og mange beslutninger, der skal tages. Først og fremmest skal du finde ud af, hvad tatoveringen skal forestille, skal det være en stor tatovering eller en lille tatovering, hvor skal den placeres, skal den være i farver eller sort, skal det være et motiv, et symbol eller et navn eller en sætning. Når du har fundet ud af det, skal du have fundet frem til den tatovør, som kan give dig lige netop den tatovering i den stilart, som du har besluttet dig for. Tag forbi 2 eller 3 tatovører og se hvad deres tidligere kunder har fået lavet, og ud fra det, kan du måske træffe dit valg. Du kan også finde inspiration til tatovering på nettet eller i film. Eller ved at gå en tur på Strøget i København og se på mennesker. Det vigtigste er, at du får en tatovering, som passer til dig og din stil.

Er du en ægte viking? Så lad dig tatovere med en viking tattoo

Føler du dig som en ægte viking? Måske føler du dig tæt forbundet med vikingerne og dyrker måske ligefrem deres religion. Det kan også være, at du har gennemlevet nogle strabadser og hårde tider her i livet, og vil have en viking tattoo, for at symbolisere den periode i dit liv. En viking tattoo kan være et billede af en viking eller et vikingeskib, det kan også være et billede af en af de nordiske guder, som for eksempel Thor, som symboliserer styrke og kraft. Så synes du, at det passer perfekt til dig eller den historie du gerne vil fortælle, så er en viking tattoo det helt rigtige for dig. 

Er du mere til det klassiske og romantiske? Så vælg en tatovering, der passer til den stil

Er du lidt af en bikertøs eller den hårde type? Så skal du nok ikke vælge, at få lavet en tatovering af en blomst eller et lille blidt lam. Gå efter en tatovering, som afspejler din stil og din personlighed, og som føler dig tilfreds med at have på din krop. Er du den rå type, så kunne det være, at en tribal tatovering (også kaldet en stammetatovering) lige er noget for dig. Der findes mange flotte motiver og symboler indenfor for eksempel de gamle Maoriers kultur, så hvis du sætter dig lidt ind i deres kultur, så kan du sikkert finde et symbol, som passer perfekt til dig. Du kan også gå efter en viking tattoo. Så har du en tilknytning til danmarkshistorien og et flot vikingeskib eller en skrigende vikingekriger på dit skulderblad. De fleste af den slags tatoveringer, vælger folk at få lavet i sort, men de ses også i mere farvestrålende versioner. Det er en smagssag. Er du den mere romantiske og blide type (kvinde eller mand), så gå efter en tatovering, som afspejler den side af dig. Det kunne være, at du skulle vælge en mere klassisk tatovering, som for eksempel et hjerte, en blomst eller et flag, eller ovre i den mere nyttede stil, kunne det være et billede af din kælekanin eller en fin lille delfin, fordi det er dit yndlingsdyr. Det kunne også være, at du skulle gå efter at få skrevet et citat på din underarm. Det kan være noget, som symboliserer din livsfilosofi eller en oplevelse du har haft i livet, som du ønsker at forevige med en tatovering. Husk, at en tatovering er noget meget personligt, og derfor ligger der som regel en historie bag enhver tatovering. Kan du ikke beslutte dig for hvilken stilart og motiv du skal vælge kan du altid finde inspiration til tatoveringer hos tatovøren eller i blade og på nettet. Du kan også altid tage en snak med tatovøren i den lokale tattoo salon om dine ønsker og sammen kan I tegne nogle skitser og til sidst komme frem til det færdige resultat af din nye tatovering. Det kan godt være en længere proces, at komme frem til det endelige billede, men hellere overvej det en gang for meget end at stå bagefter, med en tatovering, som du fortryder. 

Har du fortrudt din viking tattoo? Der er gode råd at hente

Skulle du alligevel ikke have valgt en viking tattoo, så kan du få lavet en tattoo cover up eller få fjernet hele eller dele af din tatovering med laser. Om den kan dækkes eller fjernes helt, kommer selvfølgelig an på, hvor stor og markant din tatovering er. Men de fleste tatovører er nogle gange sande tryllekunstnere, når det kommer til at omdanne en gammel tatovering til en ny og flottere. Så spørg din tatovør om hvilke muligheder han eller hun ser, for at lave en tattoo cover up af din gamle, grimme tatovering. Der er helt sikkert muligheder. Du kan også vælge at få lavet flere laserbehandlinger af din gamle tatovering. Her går man ind i underhuden og springer farven væk under huden, så den bliver mindre synlig. Med et antal laserbehandlinger, vil din tatovering kunne blive markant mindre synlig.